MENU MOBILNE NIE USUWAC

sobota, 20 kwietnia 2013

GATEAU AU CHOCOLAT

Przepis z ulotki dołączonej do opakowania:) ciasto wychodzi wilgotne i bardzo czekoladowe, dobre do gorzkiej herbaty na podwieczorek.
Składniki:
120g czekolady
60g miękkiego masła
70g cukru
2 jajka
1 łyżeczka mleka
3 czubate łyżki mąki

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Oddzielić białka od żółtek. Białko ubić na sztywną pianę i wstawić do lodówki. Masło zmiksować z cukrem, dodać żółtka, mleko, mąkę i zmiksować na gładką masę. Roztopioną czekoladę przemieszać i dodać do przygotowanej masy. Na koniec delikatnie wmieszać białka ( ja wmiksowałam).
Foremki przepłukać gorącą wodą i lekko natłuścić. Przygotowane ciasto umieścić w foremkachbi piec w temperaturze 175oC przez ok. 45 minut.
I gotowe, smacznego:)



2 komentarze :

Mama poleca, testuje, pyta blogger theme by Pastel Feather Studio created by Monika Dudikeni. Copyright ©