wtorek, 4 lutego 2014
PAPPARDELLE Z SZYNKĄ I OLIWKAMI W LEKKIM SOSIE ŚMIETANOWYM Z ODROBINĄ PESTO
Składniki:
1 opakowanie makaronu pappardelle
250ml śmietanki 18% UHT
200g szynki pokrojonej w paseczki
1łyżka oleju rzepakowego
garść pokrojonych wydrylowanych czarnych oliwek
małe opakowanie pesto bazyliowego
dodatkowo
posiekana natka pietruszki
tarty ser grana padano lub parmezan
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Szynkę lekko podsmażamy na oleju, dodajemy śmietankę i oliwki. Sos redukujemy pod koniec dodając pesto. Odcedzony makaron mieszamy na patelni z sosem. Gotowe danie posypujemy świeżo tartym serem grana padano i natką pietruszki. I gotowe:) Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Elegancki i pyszny makaron ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń