MENU MOBILNE NIE USUWAC

sobota, 22 lutego 2014

BISZKOPTOWE TARTALETKI Z SERKIEM MASCARPONE I BRZOSKIWINIAMI

Niesamowite, naprawdę.

Składniki (na 6 babeczek):
2 jajka
70g cukru
25g mąki pszennej
25g mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:
6 łyżeczek serka mascarpone 
1 łyżeczka cukru pudru
pół puszki brzoskwiń osączonych z zalewy

Jajka ubijamy razem z cukrem na puszystą masę, zajmie nam to kilka minut. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia składników. Ciasto rozlewamy do natłuszczonych i oprószonych mąką foremek i pieczemy 20 minut w temperaturze 190oC. Zostawiamy do ostudzenia. Ostudzone babeczki smarujemy serkiem zmieszanym z cukrem pudrem i dekorujemy brzoskwiniami. I gotowe! Smacznego:)


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Mama poleca, testuje, pyta blogger theme by Pastel Feather Studio created by Monika Dudikeni. Copyright ©