MENU MOBILNE NIE USUWAC

sobota, 18 maja 2013

Tagliatelle razowe z gorgonzolą i gruszką

Przepis z biedronkowej gazetki potraktowałam jako eksperyment. Wyszło całkiem niezłe połączenie, dobry obiad na ciepłe dni. Żeby było zdrowiej, zastapiłam makaron zwykły razowym.
Składniki:
400g makaronu ( ja użyłam razowego tagliatelle)
250g goronzoli
2 gruszki
100ml białego wina
20g masła osełkowego
10 orzechów włoskich
Sól i pieprz do smaku
Wstawiamy makaron. Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Zalewamy winem i gotujemy przez 5 minut mieszając. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę gorgonzolę, a kiedy się rozpuści doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ugotowany makaron mieszamy z sosem i orzechami. I gotowe!
Smacznego:)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Mama poleca, testuje, pyta blogger theme by Pastel Feather Studio created by Monika Dudikeni. Copyright ©