MENU MOBILNE NIE USUWAC

środa, 26 marca 2014

RYBA I QUINOA Z FETĄ, OGÓRKIEM I KOPERKIEM

Quinoa jako dodatek to ryby to pożywna i dietetyczna propozycja. Przepis pochodzi z „Everyday food” Marthy Stewart.

Składniki:
100g quinoa
sól i pieprz
ok. 100g zielonego ogórka pokrojonegow drobna kostkę
1/3 opakowania sera typu feta rozdorbnionego
1 łyżka pokrojonego koperku
500g filetów z miruny, tilapii lub mintaja
sok z cytryny
słodka parpyka w proszku


Quinoa przygotowujemy wg opisu na opakowaniu i odstawiamy. Rybę myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem oraz papryką. Smażymy na patelni grillowej. W międzyczasie quinoa mieszamy z ogórkiem, fetą i koperkiem. Podajemy na gorąco. Smacznego :)


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Mama poleca, testuje, pyta blogger theme by Pastel Feather Studio created by Monika Dudikeni. Copyright ©