MENU MOBILNE NIE USUWAC

wtorek, 18 marca 2014

ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM, MAKARONEM ORKISZOWYM, SZPINAKIEM, KUKURYDZĄ I ŻÓŁTYM SEREM

Jeszcze jeden sposób na zalegające w lodówce warzywa.

Składniki:
 350g makaronu ugotowanego al dente
1 pierś z kurczaka upieczona lub usmażona  i pokrojona w kostkę
2 garście świeżego szpinaku
1/2 puszki kukurydzy
puszka pomidorów krojonych 
100g startego żółtego sera

Makaron, pierś z kurczaka, szpinak i kukurydzę układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy pomidorami z puszki i lekko mieszamy. Wierzch posypujemy serem i wstawiamy na ok. 30 minut do rozgrzanego do 180oC piekarnika. I gotowe! Smacznego:)


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Mama poleca, testuje, pyta blogger theme by Pastel Feather Studio created by Monika Dudikeni. Copyright ©