MENU MOBILNE NIE USUWAC

wtorek, 4 lutego 2014

PAPPARDELLE Z SZYNKĄ I OLIWKAMI W LEKKIM SOSIE ŚMIETANOWYM Z ODROBINĄ PESTO



Składniki:
1 opakowanie makaronu pappardelle
250ml śmietanki 18% UHT
200g szynki pokrojonej w paseczki
1łyżka oleju rzepakowego
garść pokrojonych wydrylowanych czarnych oliwek
małe opakowanie pesto bazyliowego
dodatkowo
posiekana natka pietruszki
tarty ser grana padano lub parmezan

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Szynkę lekko podsmażamy na oleju, dodajemy śmietankę i oliwki. Sos redukujemy pod koniec dodając pesto. Odcedzony makaron mieszamy na patelni z sosem. Gotowe danie posypujemy świeżo tartym serem grana padano i natką pietruszki. I gotowe:) Smacznego!

1 komentarz :

  1. Elegancki i pyszny makaron ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Mama poleca, testuje, pyta blogger theme by Pastel Feather Studio created by Monika Dudikeni. Copyright ©