Ciasteczka w sam raz do śniadania czy porannej kawy. Zrobiłam je dla małego bubusia, ale nam dorosłym smakowaly bardziej. Lubię je robić, bo zajmuje to mało czasu i wymaga tylko kilku składników. Przepis pochodzi z bloga mojewypieki.com
Składniki na 14 sztuk:
100 g miękkiego masła
80 g jasnego cukru muscovado
1 łyżka golden syrup
150 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
85 g m&ms
Masło ubić z cukrem przy pomocy miksera, dodać syropu, dalej miksując. Wsypać makę, proszek, m&msy i wymieszać ciasto rękoma. Uformować 14 kulek, kłaść na blaszce w dużych odstępach.
Piec około 11 - 12 minut (im dłużej, tym będą bardziej twarde!) w temperaturze 180ºC. Odczekać chwilę, po czym ściągać z blaszki na kratkę, by przestygły.
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz